» Rods
Foto RODS

Synoniem: skyfish

Verzameld en van commentaar voorzien door BrahmAhUM

Veel gestelde vragen (uit de site van Escamilla, de ontdekker)
Antwoorden, ingekort of in mijn eigen woorden met eventuele toevoeging.

Wat zijn Rods?

Rods zijn cylinder- of sigaarvormige objekten, die met enorme snelheid door de lucht bewegen, nauwelijks zichtbaar met het blote oog. Ze lijken levend als ze zich door de lucht bewegen als vissen die in de zee zwemmen. Ze hebben een soort van vinnen of aanhangsels langs hun torso en hun torso's buigen als ze vliegen. De naam Rods heeft de ontdekker geleend uit de medische wetenschap; daar zijn het cylindervormige bakteriën. Die naam leek wel passend en bij gebrek aan een betere naam bleef men die naam gebruiken.

Zijn Rods ruimtevaartuigen bestuurd door buitenaardsen?

Verzamelde bewijzen suggereren niet dat dit door buitenaardsen of mensen bestuurde vaartuigen zijn.

Als Rods overal zijn, waarom kunnen ze dan niet gezien worden?

Eigenlijk kunnen Rods met het blote oog gezien worden als je eenmaal weet hoe ze er uit zien en je jezelf hebt getraind om ze te kunnen zien. Deze vraag wordt vaak gesteld en als je ooit iets hebt langs zien komen vanuit je ooghoeken dan zag je mogelijk een Rod.

Als ze levend zijn waarom zijn er dan geen lichamen?

Rods hebben waarschijnlijk een fijnstoffelijk of etherisch lichaam.
Misschien is het zoiets als engelenhaar, dat meestal ook verdwijnt voor het beneden is of bij aanraking. Wat dat betreft is het opvallend dat in Amerika zoveel engelenhaar naar beneden komt na chemtrailaktiviteit.

Zijn Rods intelligent?

Hun gedrag tijdens vlucht lijkt op dat van een snel denkend wezen. De maneuvers die ze laten zien lijken de intelligentie te hebben van bijvoorbeeld een vis.

Genoeg vragen, verder met feiten!

Alsace Township, PA, 11/7/2002 21:30
..."wij zagen een sigaarvormig, pulserend objekt, dat zijn vorm en grootte leek te veranderen, helderder wordend en meer uitgerekt terwijl we het bekeken."
Ze gingen de auto uit; er waren lichtflitsen van het objekt en ze leken een UITTREDING(OUT OF BODY EXPERIENCE) te ervaren, alsof ze omhoog getild werden de ruimte in ("into space").
"Eerlijk gezegd was het behoorlijk angstaanjagend; we waren behoorlijk opgewonden, hoewel het niet erg lang duurde, want het leek kleiner te worden en verdween zo snel als het gekomen was.
(Bright cigar shaped pulsating object over house, changing size and shape; NUFORC)

Even voor alle duidelijkheid, deze mensen zeggen dus niet ontvoerd te zijn door buitenaardsen.

"Chuck Rogers verteld meer over het FF #38 "vliegende rod" verhaal van afgelopen week.
Dennis waarnemingen lijken erop te wijzen dat de vliegende rod die zijn huis in vloog ORGANISCH was. De rod werd gevangen in een groentenzak in zijn gootsteen en begon te spartelen tot het rap uit de zak vloog. Nauwelijks zichtbaar, vloog het de volgende kamer
in, waar zijn laboratorium is, waar het een paar keer het schuimplatenplafond raakte. Er was zwavelpoeder in het laboratorium, dat gebruikt werd tegen parasieten van de hond.
Hij zag de vliegende rod en spoot er insektenspray op en zag het een tijdje niet meer.
Hij vond toen een doorschijnend en blijkbaar bewegingsloos(dood) objekt in de zwavelpoeder.
Toen hij het objekt aanraakte, loste het op in de poeder. Dit organisch zijn herinnerd me aan het boek "Critters". Ik denk aan die wezens in de lucht die wij mensen soms kunnen zien, en in dit geval ontmoeten. Met dank aan chuckrogers@mediaone.net and Joseph Haas josephhaas53@hotmail.com.
Editor's Note: "Regelmatig ontvangen we berichten over vliegende objekten die lijken op transparante kwallen, rupsen of rods. Ze zijn gefilmd en komen in verschillende maten voor van een paar centimeter tot een paar meter of langer. Ze schijnen honderden vleugels te hebben, die hen door de lucht voortbewegen. De wetenschap lijkt er niet mee bekend te zijn, maar wij ontvangen een konstante stroom van dit soort berichten. We roepen iedereen op te proberen er één te vangen voor wetenschappelijke analyse. Als we aannemen dat deze berichten juist zijn hebben we een nieuwe levensvorm ontdekt. Soms schijnen ze licht te kunnen maken zoals lichtgevende insekten." (pennsylvania critters)

Tot zover dit hoogst interessante bericht, waarvan ik de bron niet weet.
De editor spreekt over honderden vleugels, maar dit is waarschijnlijk niet juist; rods hebben een soort zijwaartse vinnen.

Woodruff, Utah
...mijn vrouw, zuster en zwager hebben onafhankelijk hetzelfde soort ding gezien in onze omgeving: een zilveren buis van een paar meter lang en een paar centimeter dik, die over de weg schoot voor ons langs en verdween. Ze zeggen allen dat deze buis nauwelijks te zien is voor het weg is. (Tubes aka Rods; Citizens Against UFO Secrecy)

"Hello!! Mr.Jose Escamilla.

Sorry dat ik niet goed Engels kan. Wij hebben ook RODS gevangen met de kamera de laatste zes jaar, en veel RODS-data is verzameld. Vooral net voor de aardbeving van 1995/1/17 Hanshindaishinsai vlogen veel Rods over Kobe-city, wij vingen 80 keer(max) in een uur op in kamera. (standaard: ongeveer 20/uur)
Good luck!! Okund Morino Japanese " (Citizens Against UFO Secrecy - Evidence of Rods in Japan)

..."Ik zie de laatste tijd veel van die kleine zwarte dingen. In het bos, in huis, rond het erf...Je ziet het het beste als je niet direkt naar ze kijkt. Je ziet ze langs schieten en dan "swoosh" weg zijn ze...Ze zijn gewoon om je heen, dan verdwijnen ze zo snel als ze kwamen...Ze zijn extreem snel. Nooit zoiets snels gezien dat zo dicht bij komt. Vader wist ook niet wat hij ervan moest zeggen, maar toen ik een paar maanden geleden iet zei over Rods, begon hij los te komen! Hij zegt ze al lang te zien, niet wetend wat ze zijn.
...Zijn er verhalen over vergelijkbare dingen die "bevrijd" worden uit het regenwoud?
Ik heb het gevoel dat ze vochtigheid nodig hebben, en heb absoluut geen data om dat te bewijzen. Maar ik ben er zo zeker van, en ik weet niet waarom. Ze zijn er als het behoorlijk vochtig is." (Little Flying Rods; Citizens Against UFO Secrecy)

The Straight Dope Mailbag, 18-Sep-2000:

Brad's vraag samengevat:
Hoe zit het met die "rods", die mysterieuze insekten die alleen gezien kunnen worden op video?
Doug's antwoord:
Deze "rods" onzin is een van de grootste vormen van bedrog in de recente geschiedenis, en heeft serieuze "debunking" nodig.

"...John Bro, die samen met Tom King en Tim Edwards het meeste van het hedendaagse UFO-materiaal hebben geproduceerd in de USA." (UFO Folklore Center)
John Bro heeft veel ("corona-techniek")foto's op internet gezet(Black Vault); als je zoekt op zijn naam vind je er misschien nog wat van.

Deze is zo bijzonder dat ik hem helemaal vertaal:
San Marcos, California: Creature With Possible Wing-Like Appendages

Wezen met mogelijk vleugelachtige aanhangsels

Datum: July 6, 2005
Tijd: 11:30 p.m.
Aantal getuigen: 1
Aantal objekten: 1
Vorm van de objekten: Als een vogel, maar geen vogel.

Volledige omschrijving van de gebeurtenis of waarneming:

Hi Brian, Ik had een lange dag, nadat ik deelgenomen had aan een "Federal Budgeting" cursus in San Diego, en daarna naar het strand van Del Mar, CA voor "surf fishing".
Ik arriveerde thuis in San Marcos om ongeveer 2100 uur. Na schoonmaken van vis en douchen,was ik behoorlijk moe. Ik ging naar buiten naar mijn carport om te roken, en om naar de nachtelijke hemel te kijken. Ik keek naar het Noorden, nadenkend over mijn recentelijke UFO-waarneming en mij afvragend waar het allemaal om gaat. In de nabije omgeving, op zo'n honderd meter afstand, zag ik een vaag zichtbaar bewegend objekt, dat heen en weer fladderde. Wat het ook was, het reflekteerde licht van de straatlantaarns. De heen en weer beweging was zo snel, dat ik niet kon bepalen of het één of twee objekten waren. Het objekt verplaatste zich naar precies boven het huis van de buren aan de overkant van de straat.
Tegen deze tijd was ik zeker dat ik nog nooit zoiets gezien had. Het ging door met heen en weer bewegen, binnen een afstand van ongeveer 15 meter. Toen stopte het en ik bekeek het beter. Het had misschien grote "ogen" en vleugelachtige aanhangsels en was ongeveer een halve tot een hele meter. Het bewoog niet en ik kon golvende reflekties van zijn "vleugels" zien. Ze sloegen niet zoals bij een vogel, maar lieten glinsterende reflekties zien van de straatlantaarns. Ik voelde mijn haar rechtop gaan staan, over mijn hele rug tot aan mijn enkels!. Het leek me te beschouwen, terwijl ik mijn cigaret rookte. Ik voelde mij bedreigd, en zei hard op, "Ik kan je zien!". Toen ging het van stilstand naar uit het gezicht, direkt over mijn hoofd in een ogenblik. Ik ging onder mijn carport vandaan, en draaide om zijn beweging te volgen. Onmiddelijk schoot het in zicht direkt boven mijn hoofd, blijkbaar mij bestuderend! Ik zag echt hele vreemde grote en intens donkere "ogen". Het leek verrast door mijn rechtstreekse observatie. Het vond het niet leuk bekeken te worden. Mijn bezorgdheid werd zelfs groter. Het wende zich af en verdween in een flits. Het had een vogelachtige vorm, maar was dikker. Mijn indruk was er één van reflekties van de straatlantaarns en vleugelachtige aanhangsels, en grote donkere ogen. Het was géén vogel, vleermuis of ander nachtdier. Zijn bewegingen leken niet verklaarbaar in vergelijking met een ander dier dat vliegt door met zijn vleugels te slaan. De heuvels en bergen zijn zo woest en onbegaanbaar bij mijn huis, dat elk iets verborgen zou kunnen blijven en nachtelijke rooftochten zou kunnen maken wanneer het zou willen.
Dank je wel, voor de getuige, voor het ongewone bericht.

Brian Vike, Director
HBCC UFO Research
Phone: 1 250 845 2189
E-mail: hbccufo@telus.net
Website: http://www.hbccufo.org
URL: http://www.ufoinfo.com/news/birdcreature.shtml

...vaak als het weer goed was sliep ik buiten in een slaapzak op de patio. Vaak werd ik vroeg wakker als het net licht werd, en als ik mijn ogen open deed zag ik de eerste paar sekonden een lucht vol rods.
...recentelijk, hoorde ik over iemand, bezig met een tocht op berg Shasta, berichte iets onder dezelfde omstandigheden(terwijl ze wakker werden).(Citizens Against UFO Secrecy;RODS)

...Bonnickson heeft te kennen gegeven bij Rense en Tracers dat er een mogelijke link is tussen Rods en objekten in en om blijvende vliegtuigstrepen (persistent contrails)...
(Are Contrail Objects Linked To Atmospheric "Rods"?)

Ik heb eens in een chemtrailforum de vraag gezet of ze misschien Rods proberen te doden met die chemtrails; er was zowaar iemand die reageerde en die zei daar ook aan gedacht te hebben. Ik zeg maar zo: "Je bent nooit de enigste in de wereld die iets denkt, er is altijd wel ergens iemand die hetzelfde denkt of gedacht heeft; daar heb ik tot nu toe elke keer weer een bewijs van gevonden. Dat ter kennisgeving; zoiets noemen ze synchroniciteit of in simpeler woorden, zinvolle coïncidentie.

Tijdens de oorlog in Irak vlogen er Rods boven Bagdad; die werden door velen gezien op de
tv, vooral bij de nachtopnamen. Destijds vond ik foto's ervan in de site van Rense. Men schreef dat er Rods èn vleermuizen waren te zien in dezelfde opnamen. Rods vlogen probleemloos tussen explosies door. Oscillerende vleugels waren duidelijk te zien, schreef iemand(Rods Seen Over Baghdad; http://www.rense.com)

...als ik mijn boomerang in de lucht gooide, uit het niets, op grote hoogte, begon iets er naast te vliegen, zoiets als in formatie vliegen met mijn boomerang.
...Dit werkte alleen maar met de V-vormige boomerangs.
...Als het heel dichtbij kwam had het een uniek geluid een soort van zwak zwiepend/ploepend geluid. Het geluid dat er het dichts bij komt is het geluid van een vishengel, maar dan sneller(fly fishing).
...Ik zag ze alleen maar in Phoenix Arizona Maryvale.
...mensen die keken naar mij als ik gooide zagen ze ook.
(Boomerangs and Rods)

Barry Taylor, UFO onderzoeker (Australia), onderscheid twee soorten, zwarte en witte.
De zwarte zijn iets gebogen , zoals een boomerang.
(RODS in Australia!-Paranormal Research Primer Discussion List; Yet more Rods
alt.paranormal.crop-circles)

...In Sotano De Las Golondrinas vliegen honderden RODS rond in de grotten.
...Rods werden vastgelegd met alle drie de kamera's. Articly by Jose Escamilla - The ROD MAN

http://www.realsightings.com/rods.htm heeft ook wat over Rods, met foto's; klik ook "Flying Vertebrae", interessante foto's.

"The Species of our Sky" in http://www.anomalies-unlimited.com/oddpics/odd_pics.html
De tekst begint met: I came across Bill's photos
Bevat foto's en uitleg van de "corona-methode", hoe je "het spul" kunt zien.

Rainbow rods: the evidence? in Fortean Times http://217.206.205.129/rods1.shtml of
http://217.206.205.129/index.html met foto's.

Excerpt from 'John Bro's' book - Hiding in the sun - (1998) in "The Black Vault" site.
Toegespits op de methode van waarneming en filmen en reakties van anderen.
John is één van de interessantere personen wat rodsmateriaal betreft.

Hier eindigt het Rodsoverzicht.
Het geheel is een vlotte poging een zo goed mogelijk overzicht en startpunt te geven.
De reden is dat er nog te weinig info is in de Nederlandse taal en het toch tijd is dat mensen erover geïnformeerd worden, of in ieder geval over info kunnen beschikken indien nodig. Helaas is het wel zo dat bijna alle teksten, waarna verwezen wordt in het Engels zijn. Ik hoop toch dat dit nuttig is en anderen er baat bij hebben; tevens hoop ik dat dit anderen, of meer mensen, zal stimuleren ook eens teksten te vertalen en op het net te zetten. Op dit moment is informatieverspreiding erg nodig, om mensen bewuster te maken van wat er aan de hand is in de wereld en het net biedt daar een unieke mogelijkheid toe; tenminste nog wel, vraag is hoe lang nog...

mailto:brahmahum@gmail.com

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden


Copyright 2002-2018