╗ Favorieten
Foto Verzameld en van commentaar voorzien door BrahmAhUM
FAVORIETEN

CD'S

SREYA JAYADEEP
Best female singer on Earth, in India, Kerala.

"BORBOLETTA"-SANTANA
Eerste en levenslange favoriete groep. Het blauwe album met de VLINDER. Mooi zomers klinkend album. Drie lagen: de meesten zullen alleen de eerste laag horen, de populaire muziek. Een aantal zullen de tweede laag horen: de spirituele laag. De bevoorrechten onder ons mogen misschien de derde laag horen: de perfektie.

"SOARING WITH THE ANGELS"-FREDERIC DELARUE
Prijswinnende Franse pianist. Hij speelt zo mooi piano dat ik dacht dat hij de re´nkarnatie van Frederic Chopin zou kunnen zijn. ENGELENMUZIEK. De muziek resoneert met mijn ziel. De muziek roept intense "Hemelse" gevoelens op. Als zodanig vind ik deze muziek de meest krachtige.
"SNOW GODDESS"-HIMEKAMI
Japanse, instrumentele groep. Yoshiaki Hoshi zelf noemt het "nieuwe folklore".
"REIKI"-KAMAL (Martin Oberschelp)
Rustige muziek. De muziek lijkt gevoelens van mededogen te bevorderen.
"DOORWAY TO THE PLEIADES"-MICHAEL HAMMER YAHOEL
Spirituele synthesizermuziek. Het is rustige mooie muziek gespeelt op zeer goede instrumenten. De negen cd's die ik tot nu toe gehoord heb zijn ZONDER BEAT en ik vindt ze allemaal goed.
"INTO THE INFINITE BEYOND"-SHINDHU
Sri Chinmoy-muziek. TRANSCENDENTAAL. Rustig, eenvoudige begeleiding, onpeilbaar mooi gezongen. Engelse stijl.
"BOSCO"-JOAO BOSCO
Neusje van de zalm van de Braziliaanse muziek. Een stoere zanger. Zowel instrumentaal als vokaal zeer sterk. IJZERSTERKE MELODIE╦N, die nooit vervelen.
"ORIENT EXPRESS"-HIDEKE MATSUTAKE
Mooi concept-album. De kwaliteit is vergelijkbaar met Force Majeure. Ritmische synth-computer-muziek. In de plaats van arpeggios hier ritmebox-achtige begeleiding. Het album is zeer gevarieerd en komplex. Het is vooral sterk qua melodie. Hoewel enige westerse elementen te herkennen zijn is het toch door en door JAPANS. Het heeft opvallend mooie oosters klinkende synth-geluiden. Het is niet moeilijk tijdens het luisteren je aan boord van de Orient Express te wanen. Het is zeker een meesterwerk en klassiek te noemen.
"FORCE MAJEURE"-TANGERINE DREAM
Synthesizermuziek. OVERMACHT. Heldere, overdonderende synthesisersolo's bij stevige ritmes en prachtige arpeggios.
"ANCIENT VISION"-AH NEE MAH
Mooie, new age, "indianenmuziek" (Arkenstone).
"MEDICINE RIVER"-COYOTE OLDMAN
Barry Stramp and Michael Graham Allen. Hallmark of Coyote Oldman's sound has been the interactive combination of lyrical primitive flute improvisations and real-time manipulation of their sound via echo, reverb and pitch shifting.
"DEBUT"-BJÍRK
From her vase she pours the Essences of the Elements of Mountain and Lake. Bj÷rk is a very exceptional successful synchronistic phenomenon of the Creator (act of Creation).
"WHAT, NOW"-PETER HAMMILL
HÚ, deze klinkt nog beter dan PH7. Excentriek. Veel albums. Ik vind niet alles goed. Hij kan goed zingen, zeer assertief, goede songwriter, liedjes hebben inhoud, intelligent, bij tijd en wijle wat te ruw, ik vind hem het best als hij solo is en rustig zingt.
"PERFUME"-STEPHEN RHODES
Heerlijke muzikale geuren. Als je "The Golden Voyage"(Bearns&Dexter) mooi vindt, zul je deze misschien ook waarderen. De sound lijkt wat beter. Hij is een goede muzikant met orgelachtergrond. Dit is een PAREL uit de "New Age mesthoop".
"MONSOON POINT"-AL GROMER KHAN&AMELIA CUNI
Electronic Keyboards and Indian Dhrupad Singing. Heel oude manier van zingen met stemverbuigingen, modern begeleid. Dit is langdurige, enigzins monotone, hele rustige, stille muziek. Het geheel is een PRACHTIGE SOUNDSCAPE, zonder beat, drum of andere herrie.
"QUIET FIRE-Zen Moods For The Spa Experience"-Gary Stroutsos&Will Clipman&Williem Eaton
Niet zomaar een rustgevende cd, maar een verassend mooie. Het fluitspel is subliem. Lyrisch.
"LIGHT AS A FEATHER"-CHICK COREA
De legendarische toetsenist met percussionist Airto Moreira, zangeres Flora Purim, bassist Stanley Clark en blazer Joe Farrell(sax en fluit). Mooie nummers met te gekke solo's van Chick. FUSION, met "Return to Forever".
"THE SUN IS OUT"-FLORA PURIM&AIRTO
Dit is mijn favoriet van dit muzikale paar. Dit album brengt je snel in een positieve stemming. Het zijn krachtige, overwegend vlotte, meeslepende, populaire nummers. Een VERASSEND GOED werk.
"MEDITATION"-LA TRIBU&ALBORADA
Indianenmuziek van de markt. Ook traditioneel en modern uitgevoerd. Mooie nummers om mee te FLUITEN. Heel goede muzikanten, die zo bescheiden blijven. Dit zijn mensen die van hun eigen muziek houden en dat ook goed weten over te dragen.
"JAPANESE FOLK SONGS"-JOJI HIROTA
Japanse volksliedjes op zeer indringende wijze gezongen. Gevoelige luisteraars zullen zeker tranen in de ogen krijgen. Uitvoering van Sakura is magnific. Muziek is mooi, hij zingt zelf en soms zingen kinderen mee. Allemaal ZEER ONTROEREND.
"OXYGEN"-JEAN MICHEL JARRE
Een KLASSIEK SYNTHESIZERWERKJE. Het geluid mag vet genoemd worden. De kompositie is uniek. De muziek lijkt bij tijd en wijle de titel goed uit te drukken.
"MYSTERY OF LIGHT"-DEUTER
Door de wol geverfde Duitse New Age pionier in Amerika. Rustige soundscape met klassieke inslag.

"NEW AGE OF EARTH"-MANU╦L GÍTTTSCHING
KRAUTROCK synth. Beetje hypnotiserend. Mooi werkje van de Gott van muziek.
"HARDWARE-SOFTWARE"-JURRIAAN ANDRIESSEN
Fantastisch mooie cd van eigen bodem(!) Gekomponeerd syntheziserwerkje van de bovenste plank. Lekker crŔmig geluid. Echt een ALBUM OM AAN VERKNOCHT TE RAKEN. Heerlijke, gezellige muziek, om naar te luisteren of op te dansen.

"MEDICINE POWER"-OLIVER SHANTI
De in opspraak geraakte Oliver Shanti(=Ulrich Schulz) is de producer van deze door indianen gemaakte muziek. De muziek is te goed om te negeren. Authentiek traditionele modern uitgevoerde INDIANENMUZIEK, in Indiaanse taal gezongen. SHAMANISTISCH, therapeutisch. Kortom, deze muziek is "medicine power".
"HEMISPHERES"-RUSH
Een heel knap concept-album, zeer intelligent. Vooral het eerste lange nummer is zeer uitzonderlijk. De ritmes zo meeslepend en in harmonie met de uiterst interessante tekst. Dit is zeker het beste werk van Rush; een klassieker. En des te indrukwekkender als je beseft dat het maar DRIE personen zijn.
"WISH YOU WERE HERE"-PINK FLOYD
Mijn favoriete Pink Floyd. Concept-album dat KRITIEK bevat op de muziekindustrie.

Film

Ramanand Sagar: RAMAYANA

BOEKEN

I TJING
Het Boek Der Veranderingen. Chinees duizendbladorakel, hexagrammen, trigrammen van Fu Zi en commentaren van oa. Kung Fu Tse.
BHAGAVAD GITA
Indisch wijsheidsboek met de ongeŰvenaarde wijsheid van Sri Krishna.

UDDHAVA GITA
This is also called the farewell message of Lord Krishna, a parting discourse, and is meant for those students who have first thoroughly studied The Bhagavad-Gita.
SRI GARGA SAMHITA
Mooi overzicht van Krishna-verhalen.
SRI VISHNU SAHASRA NAMAM
De duizend namen van Vishnu
CHI TAU TJING*
Boek over de weg van het Chi. Geschreven door een pientere ambtenaar, gebaseerd op tao´stische wijsheden.

THE SCRIPTURE ON GREAT PEACE-TAIPING JING
Dit is wel het beste wat ik tot nu toe ben tegen gekomen wat tao´sme betreft. Leerling stelt vragen aan de Hemelse Meester(Celestial Master). Het zijn zeer leerzame dialogen. Het geschrift dat ze samenstellen moet er toe leiden dat er een tijd komt van grote vrede in de wereld. De leerling zegt steeds dat hij zo dom is en de meester lijkt de grootste wijze allertijden te zijn, wat soms wat komisch lijkt. Gehoorzaamheid aan de Hemel staat centraal. Dit boek is meer praktijkgericht dan andere filosofische geschriften. Ik kan niet ontsnappen aan de indruk dat de meester steeds gelijk heeft en alles zo helder ziet. Dat is ook de rede waarom ik dat boek zo ben gaan waarderen.

EVANGELIE VAN DE VREDE
Boekje van Dr. Bordeaux Szekely. "En toen kwamen vele zieken en verminkten tot Jezus en zij vroegen hem: "Indien u alles weet, zeg ons dan waarom wij aan deze smartelijke kwalen lijden. Waarom zijn wij niet gezond zoals andere mensen?...
HUA HU CHING
Heel mooi tao´stisch boekje. Enigzins vergelijkbaar met de Chi Tau Tjing.

ZHUANG ZI
Leerzame, fascinerende, verbazingwekkende, verassende, eigenaardige, amusante verhalen van de tao´stische wijze Tsjwang-tse.
GIDS VOOR GENEESKRACHTIGE PLANTEN
Een relatief dik boek van Readers Digest. Een kruidenboek dat ik veel gebruik en meestal als eerste pak.

*Tau Te Tjing
email: brahmahum@gmail.com[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden


Copyright 2002-2018