Ľ Zangeressen van China
Foto

Collected and commented by BrahmAhUM


Collected and commented by BrahmAhUM


†††††††††††††††††††††Zangeressen van China


†††††††††††††††††††††LEI JIA


Geboren 19-10-1997 Yiyang Hunan China

Sopraan.

Diploma's: kunstacademie, specialisatie Huaguxi(chinese opera), conservatorium-zangkunst

Solosopraan bij de zangdansgroep van het volksbevrijdingsleger.

Kunstgraad Peking universiteit.


Prijzen: Diversen, in nationele zangcompetities inklusief eerste plaats 2003 "Jin Zhong Jiang", een prestigieuze prijs voor professionele muziekanten in China.

2004: eerste plaats professionele volkszang 11e Nationale Jeugd TV-zangcompetitie.

Prijs CCTV: ťťn van de top-10 nieuwe zangers.

2008: beste volkszangeres bij 9e CCTV-MTV muziekfeest.


Lei Jia heeft meer dan 20 landen bezocht om deel te nemen aan diversen kulturele uitwisselingsaktiviteiten en te helpen bij de introduktie van Chinese volksmuziek in de wereld. Ze nam deel aan "Liederen van de 56 Chinese Nationaliteiten" van de 56 etnische volken van China tijdens het voorspel van de Zomer Olympische Spelen van Beijing. Tijdens de slotceremonie zong zij het volkslied "De maan is helder vannacht" samen met zes andere zangeressen. (Einde vrije vertaling; bron "Lei Jia" enwikipedia.)


Mijn persoonlijke ervaring:

Ik leerde deze zangeres kennen op internet bij videosite Youtube, waar diversen opnames van haar aanwezig waren. Mijnsinziens is er voor ons Westerse mensen nog veel te ontdekken in China. Er zijn wel meer goede zangeressen in China. Mij bevalt hun hoge stemgeluid. Persoonlijk vindt ik de Chinese zangeressen de beste in de wereld.


††††††††††††††††††††† A You Duo

Ook deze zangeres leerde ik kennen via Youtube. Zij zingt ook mooi. Het is wel anders dan Lei Jia; Mijnsinziens, en ik ben zeker niet deskundig, is Lei Jia goed getraind en is A You duo meer een natuurtalent. Dit is niet als waardeoordeel bedoeld, maar slechts om een onderscheid te maken. A You Duo is meer etnische muziek, in dit geval Miao. Miao is ťťn van de minderheden in China en aangrenzende landen en wordt ook (H)Mong genoemd. Haar zang klinkt goed, en ze wisselt makkelijk van stemgeluid. Haar zangkunst lijkt ook iets bovennatuurlijks te hebben; is ze soms een manifestatie van een Miaogodin? Deze zangeres heeft de potentie wereldberoemd te worden.


OfficiŽle website: http://www.leijia.com.cn


[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden


Copyright 2002-2018