» Voeding&Chi
Foto

Verzameld en van commentaar voorzien door BrahmAhUM


Verzameld en van commentaar voorzien door BrahmAhUM


                                         VOEDING&CHI


Er zijn ACHT SOORTEN VOEDING. Vier yin en vier yang. De vier yins en yangs vormen paren.

Mijn model voor de voeding is de PLANT.


YINVOEDING:

1. wat in de aarde zit: wortels of knollen.

2. wat in de plant zit: water, sap.

3. de plantdelen boven de aarde.

4. vruchten, noten en zaden.


YANGVOEDING:

1. hemel-energie.

2. zonne-energie.

3. wind-energie.

4. meer-energie


De YIN-YANGPAREN:

1. wortels en knollen verzamelend ontvang ik atmosferische energie.

2. als de zon schijnt drink ik water.

3. de wind brengt me in beweging.

4. verzamelen van vruchten, noten en zaden geeft vreugde.


Wat u eet en drinkt is slechts de helft van uw voedsel. De andere helft krijgt u binnen als u buiten bent. Dus, als u een tijdje buiten bent geweest heeft u de helft van uw voeding al binnen.

Een mens zou alleen maar NATUURLIJK VOEDSEL moeten consumeren. En daarmee bedoel ik niet alleen maar vers, maar vooral puur, onbewerkt en zonder overbodige toevoegingen. Stoven bevalt mij zeer goed. Wist u dat bakken, braden, grillen, barbecue en dergelijke heel erg ongezond is? Want dat is eigenlijk je voedsel verbranden. Aangebrand voedsel bevat kankerverwekkende stoffen.

"Bitter, zuur, zout, zeer heet, met een luchtje, uitgedroogd en verbrand is het voedsel van hen die in hartstocht verkeren; het maakt ongelukkig, miserabel en veroorzaakt ziekte.", zegt Krishna in de Bhagavad Gîtâ (2).

Ik gebruik al een tijdje voedsel uit de natuurvoedingswinkel. Door de tijd heen ben ik er achter gekomen dat niet alles van dien aard goed is. Er is veel onduidelijkheid.

Wist U bijvoorbeeld dat "EKO" betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn gebruikt? Dat "Demeter" betrekking heeft op biologisch-dynamische landbouw volgens de principes van Rudolf Steiner? Nou, dat heb ik net pas gelezen.

In het begin dacht ik dat al dat spul in de natuurvoedingswinkel 100% safe was, ja, echt waar. De laatste jaren heb ik door schade en schande toch wel het één en ander bijgeleerd. Samenvattend kan ik zeggen dat niet alles uit die winkels zo gezond is als ik dacht. Maw. ik had een tikkeltje verkeerd beeld ervan. Voorbeeldje: de "gezonde winkel" verkoopt ook veel produkten met kristal- of rietsuiker(zgn. sacharose). Als er geen suiker in zit dan toch vaak een suikervervanger. Kunstmatige zoetstoffen schijnen ook niet al te best voor de gezondheid te zijn. Ik had er in ieder geval een opgeblazen buik en darmklachten aan over gehouden. Dus heb ik alle lekkere dingen met maltitol(suikeralcohol E965) maar even in de container geflikkerd. De symptomen heb ik in wikipedia bevestigd gevonden; vandaar.

                                          TAI CHI


Voor oude, onjuiste informatie, zie elders. Hier wil ik het alleen even hebben over ECHTE TAI CHI. Wat Tai Chi volgens mij is of zou moeten zijn.

Ik heb lange tijd Tai Chi totaal oninteressant gevonden. Heb wel eens vormen uitgeprobeerd, maar het boeide me niet. Kocht zelfs een mooi boek over het onderwerp(1). Het was vooral de theorie achter tai chi die me interesseerde. Het bleek dat tai chi chuan een heuse zelfverdediginssport is. En het scheen zelfs nog "beter" te zijn dan Shaolin Kungfu. Althans de zachte stijl lijkt het te winnen van de harde. Op zo'n manier lijkt Shaolin tegenover Wudang te staan. Shaolin is bekend om zijn Kungfu, vooral externe vormen(extravert). Wudang is vooral bekend vanwege zachte, interne vormen en Tai Chi(introvert). Het schijnt er uitgevonden te zijn en heeft een taoïstische achtergrond. Die achtergrond is zeer belangrijk. Om Tai Chi werkelijk te begrijpen èn op de juiste manier te beoefenen, moet je er eerst goed van doordrongen zijn dat het taoïstisch is. Enige voorbereiding is ook bevorderlijk. DE EIGENLIJKE OEFENING MOET MIJNS INZIENS GEÏMPROVISEERD WORDEN. Dit is een belangrijk punt, gezien het feit dat, voor zover ik weet, de meesten vaste vormen gebruiken. En dat is volgens mij niet de juiste manier. Ik denk zelfs dat dat helemaal geen Tai Chi is. Dus, men dient gewoon vrije bewegingen te doen, liefst onbewust, alsof het lichaam het uit zichzelf doet. En dat alles lekker langzaam, uiteraard. Dat voelt het beste. Regelmatig begin ik warmte in mijn handen te voelen en ik zie dat als een teken dat het goed is. Hoe langer ik het doe, hoe beter en makkelijker het gaat. Spontaan komen er steeds nieuwe soorten bewegingen te voorschijn. Toen ik die bewegingen probeerde te categoriseren kwam ik tot acht soorten bewegingen, overéénkomend met de trigrammen van de bagua. Vier soorten yang- en vier soorten yinbewegingen. Als u de bewegingen onbewust improviseert komen deze vanzelf uit uw diepste wezen te voorschijn en zo hoort het. De bewegingen stemmen dan ook overéén met de toestand waarin u zich bevindt. Verschillende bewegingen, die uw lichaam dan spontaan vormt, zijn goed voor verschillende delen en functies van uw lichaam en psyche. Één en ander resoneert met elkaar en bevordert harmonie.

Wat nu de beste bovengenoemde voorbereiding op de oefeningen zou moeten zijn weet ik niet, maar ik neem aan dat enige rek- en krachtoefeningen wel helpen. Ik merk ook dat goede ademhaling belangrijk is. Mijn ervaring met een verdediginssport en wat chi gong heeft zeker geholpen, maar ik kan me goed voorstellen dat turners en (ballet)dansers en dergelijken het ook vlot onder de knie kunnen krijgen. Het lijkt me interessant om mensen met een andere input(ervaring) de geïmproviseerde vorm te zien doen, bijvoorbeeld een Indische danseres met haar sierlijke bewegingen. De geïmproviseerde vorm van Tai Chi is een echte aanrader voor allen die gezond willen zijn. Ik ervaar het als een ware revolutie in bewegen en het is ook zeker trancendent te noemen. Als u besluit het ook te proberen, wens ik u veel succes ermee.

ONTDEKKING van deze "vorm".

Het kwam zo: na jarenlang vaste oefeningen gedaan te hebben, een mengvorm van Kenpo en chi gong kreeg ik behoefte een nieuwe serie eraan toe te voegen. Deze keer een serie met sierlijke tai chi-bewegingen. Ik overwoog bewegingen op mijn toestand te baseren. Maw. ik zou eerst mijn toestand moeten vaststellen en dan bijpassende bewegingen doen gebaseerd op de trigrammen\hexagrammen. Toen ik die dingen overwoog kwam ineens het idee om de hele oefening te gaan improviseren. Direkt daarna raakte ik al overtuigd dat dat nu juist de echte methode van tai chi is of zou moeten zijn. Geleidelijk aan ging ik makkelijker bewegen en kwamen er nieuwe soorten bewegingen te voorschijn. Ik probeerde de bewegingen in te delen aan de hand van de bagua en toen was mijn overtuiging dat het goed was kompleet.

                                            GEZONDHEIDSTIPS(eigen ervaring):

WARME VOETEN is helft van je gezondheid.

GEEN kristal- of rietSUIKER (ongezond en slecht voor gebit). GEEN ZOUT toevoegen. NIET ROKEN(mc/zuurstofverlaging), GEEN ALKOHOL(mc, beschadigt oa lever en hersencellen).

Weet wat je eet, kontroleer etiketten. Eet zo puur mogelijk, wees zoveel mogelijk doe het zelver. Aangezien de meesten te veel eten, probeer minder te eten. Drink voldoende SCHOON WATER, je lichaam heeft dat dagelijks nodig.

Luister goed naar je lichaam. Zorg dat je goed en VOLDOENDE SLAAPt. Concentratiestoornis betekent vaak niets anders dan dat je te laat naar bed gaat of slecht slaapt; kontroleer bij hyperaktiviteit of persoon voldoende slaapt.

Nooit kinderen onnodig medicijnen laten nemen, zeker niet bij hyperaktiviteit. ADHD(onzinterm) is géén medische entiteit. (slapen hyperaktieve kinderen misschien slecht vanwege "de brom"?-in dat geval zou een ventilator kunnen helpen). In het algemeen bij medische problemen: INFOrmeer jezelf voor je hulp zoekt, probeer KRUIDEN. Realiseer dat thee één van de gezondste dingen is. Drink geen koffie.

Realiseer dat veel ongezonde dingen ons worden aangesmeerd als onderdeel van mind control/parasitisme.

Vraag je af of je iets wel nodig hebt, zet overal een vraagteken achter, zonder paranoïde te zijn; dwz. je doet gewoon wat nodig is, neem jezelf in bescherming. Eet zoveel mogelijk vegetarisch.

Wees voldoende aktief in ZON OF DAGLICHT. Zon- of daglicht is van essentieel belang voor je gezondheid. Bewegen is beter dan stilzitten. Pas wel op met te felle zon. Je lichaam reageert op te veel zon, let daarop. Ga onmiddelijk uit de zon als je lichaam negatief reageert. Wees niet bang voor de normale zon. Problemen kunnen ontstaan als je jezelf inééns aan teveel licht blootstelt, bouw het gaandeweg op (steeds iets langer in de zon). Zon achter bewolking betekent "veilig". Zon aan heldere hemel kan gevaarlijk zijn, zeker in zomer en rond middaguur, uiteraard. In de zon zitten of liggen om bruin te worden raad ik helemaal af, dat is vragen om moeilijkheden.

Doe TV en krant WEG, luister geen nieuws. Dat soort dingen is niets meer dan mind control/parasitisme en zeer slecht voor je gezondheid. Tv is een mind controlapparaat, is uitgevonden om mensen te mind controlen, net als de rest van de media en ook onderwijs.

Gebruik GEEN MOTORVOERTUIGEN; duur, gevaarlijk, vervuilen lucht, onderdeel van mc(zuurstofverlaging). Gebruik GEEN HANDY of anderen draadloze systemen(mc/ionisatie). Microgolven behoren tot de meest schadelijke dingen die er zijn. Stel jezelf en anderen niet bloot aan dat soort zeer gevaarlijke straling. Realiseer dat microgolven blijvende, onherstelbare schade geeft aan levende wezens. Gebruik geen fluorescerende lampen. Realiseer dat FLUORESCEREND LICHT mogelijk gebruikt wordt in mc als medium(ionisatie), dus ook tv- en computerscherm. Leer dat mc/parasitismepatroon herkennen in alles om je heen. Neem jezelf in bescherming.

Informeer je medemens over dat soort dingen. Realiseer dat iedereen onder mind control is; maak en houdt elkaar wakker.

Weet dat, iemand die voor dat soort dingen waarschuwt voor gek verklaren, een standaard mind controlreaktie is, herken dat. Dat is typisch MIE(3)-gedrag. Mensimiterende entiteiten zijn zeer slecht voor de gezondheid van mensen en andere levende wezens op aarde. Leer daarom mensen te onderscheiden van parasitaire mie's. Er zijn zoveel verschillen tussen mensen en "niet-mensen" dat je er makkelijk een boek mee kunt vullen. Leer ze kennen, onderzoek. Stel bloot. Netwerk.

Moeite hebben met het geloven van dit soort dingen is niets anders dan een bewijs dat je onder mc bent. Kijk om je heen en zie. Wordt in Godsnaam bewust van die dingen! Lees eens iets van David Icke of zoek hem op bij Youtube en luister naar hem.

"KEN JEZELF" en "alles in JUISTE MAAT", de gulden middenweg. Over maat gesproken, leer MUZIEK spelen of doe wat anders wat je altijd al wilde maar waar je niet aan toe kwam. Denk positief of beter: DENK SELEKTIEF! Gun jezelf op tijd RUST.

DOE eens wat minder (minder, minder...NIETS). DOE eens wat ANDERS dan je gewend bent, of op een ander moment; doorbreek patronen! Omhels eens een boom, praat met planten of dieren. Houdt eens op met je druk te maken over wat anderen van je denken, wees jezelf. Ga eens naakt in de zon zitten of naaktzwemmen als je daar behoefte aan hebt of wordt naturist.

Er zijn volgens mij veel personen die zelden of nooit in de NATUUR komen; ze weten niet wat ze missen. Ik vind het zo heerlijk om eens even in het bos of veld te zijn en alles los te laten. LOSLATEN is ook gezond. Laat alle negatieve dingen los, spreek het uit om het te bekrachtigen. Ik kan zo lyrisch worden van het luisteren naar mooie MUZIEK. Kombineer dat eens met minder eten en je gaat je echt een stuk lichter voelen. Kijk eens naar een mooie indische film of zo, ipv. die Hollywoodtroep. Die filmserie over KRISHNA heeft mijn hart gestolen, kwam ik tegen bij Youtube; ik heb nog nooit zoiets moois gezien.

En natuurlijk moeten we ook even stilstaan bij...SEX/ZELFBEVREDIGING! Realiseer dat sex/zelfbevrediging net zo gewoon is als samen een bakje thee drinken. Van oorsprong heeft de term sex betrekking op man en vrouw, geslacht dus. Coïtus ("het") is sexueel. Al het andere kunnen we beter ZELFBEVREDIGING noemen. Dus anaal/oraal verkeer is geen sex, maar zelfbevrediging. Alle "niet-coïtus tussen wie dan ook" is dus zelfbevrediging. "Niet-coïtus tussen wie dan ook", kan dus nooit sexueel misbruik zijn, want het is niet sexueel en het is geen misbruik als beiden het willen. Als er sprake is van DWANG, dan is het beter het MISHANDELING te noemen. Freudiaans beschouwd is een goede (sexuele) bevrediging gezond; niet-bevrediging kan psychisch schadelijk zijn en tot neurose leiden. Volgens Freud is het belangrijk dat bij de bevrediging er afdoende PSYCHISCHE VERWERKING is. Geen afdoende bevrediging/psychische verwerking kan optreden bij het zogenaamde "vluggertje". Andere problemen kunnen belemmerend werken. Proberen jezelf te onthouden raad ik zeer af, de kans op stoornis is zo groot dat je wel kan zeggen dat alle ONTHOUDERS vroeg of laat NEUROTISCH worden. Tot slot hierover, realiseer dat veel kwaaltjes hun oorsprong vinden in "sexuele" dingen, dwz. dat mensen vaak klachten hebben die te wijten te zijn aan onvoldoende bevrediging, overaktiviteit of lichamelijk misbruik (van jezelf en/of anderen).

Update van 3 april 2013

Vandaag even over YOGA. ONTSPANNINGSOEFENINGEN voor lichaam en geest. Ben weer eens wat yoga gaan doen. Even over nagedacht; wat is géén yoga? Is het moeilijk en ingewikkeld? dan is het géén yoga! Kost het inspanning? dan is het géén yoga! Is het beweging? dan is het geen yoga! Want, yoga is éénvoudig, makkelijk, is ontspanning en is rust. Nu worden juist dat soort dingen door veel mensen verzuimd. Want men denkt dat simpele, makkelijke dingen niet efficiënt zijn. Maar...dingen zoals yoga, die éénvoudig, makkelijk èn natuurlijk zijn, zijn juist zeer efficiënt. Een ander kenmerk van yoga is, dat je het niet hoeft te leren; je kunt de poses makkelijk zelf ontdekken, de houdingen zijn toch natuurlijk?

Ik zeg niet dat je het niet kunt leren van iemand, dat kan natuurlijk wel en kan ook bevorderlijk zijn. Dat hangt van je individuele ervaring af. Terug naar de natuurlijke staat met yoga. Een relatief recentelijke uitvinding in China is MERIDIAAN CHIGONG(4). Mijn persoonlijke hypothese op dit moment is, dat we misschien wat meer over de werking van yoga kunnen leren als we naar meridiaan chigong kijken. Wellicht is dat net zoiets als yoga; misschien hebben beiden een zelfde uitwerking. Misschien bevorderen beiden de doorstroming van chi door de meridianen. Volgens de professor(4), die meridiaan chigong uitvondt, kan meridiaan chigong de weerstand tegen ziektes verhogen, sommigen ziektes genezen en het leven verlengen. Overigens, deze vorm van chigong, net als anderen, bestaat uit rust èn beweging.

15-6-2013

Hier is een interessant proefje; ik heb het zelf gedaan met goed resultaat.

In het kader van dieetverbetering deed ik het volgende: ik nam mijn trommel met koekjes, waar ik aan verslaafd was, rook aan de koekjes, ze roken heerlijk; en nam toen een appel. Ik at de appel èn rook aan de koekjes, nu vond ik ze niet meer lekker ruiken en bemerkte ik een zekere afkeer. Dit zette me enorm aan het denken. Conclusie: neem iets waar je van af wil, ruik eraan; neem een gezond alternatief; terwijl je het eet of drinkt ruik je aan datgene waar je van af wil. Misschien werkt het ook bij roken. Bijvoorbeeld: je ruikt aan de rookwaren, vervolgens brand je iets onschadelijks, natuurlijks met een natuurlijke geur, zoals wierook; terwijl de wierook brandt ruik je nogmaals aan de rookwaren, merk het verschil, hopelijk krijg je een afkeer ervan en helpt het je van het roken af.
Flux
Ever notice how people texting at night have that eerie blue glow?
Or wake up ready to write down the Next Great Idea, and get blinded by your computer screen?
During the day, computer screens look good—they're designed to look like the sun. But, at 9PM, 10PM, or 3AM, you probably shouldn't be looking at the sun.
f.lux
f.lux fixes this: it makes the color of your computer's display adapt to the time of day, warm at night and like sunlight during the day.
It's even possible that you're staying up too late because of your computer. You could use f.lux because it makes you sleep better, or you could just use it just because it makes your computer look better.
Download f.lux (v4.43)
Free for Windows
By downloading, you agree to the f.lux EULA
(also available for Mac Linux iPhone/iPad Android)
f.lux makes your computer screen look like the room you're in, all the time. When the sun sets, it makes your computer look like your indoor lights. In the morning, it makes things look like sunlight again.
Tell f.lux what kind of lighting you have, and where you live. Then forget about it. f.lux will do the rest, automatically.


19-06-2013

Hier is het lijstje van dr. Szekely(5) van dingen die je niet zou moeten consumeren:

1 vlees 2 vis 3 Crustacea(Kreeftachtigen) 4 tabak 5 alcohol 6 koffie 7 thee 8 chocolade 9 witte koekjes 10 witte suiker 11 zout 12 azijn 13 wit brood 14 chemicaliën 15 blik- en geconserveerd voedsel 16 medicijnen en drugs.


(1) "Handboek Tai Chi Chuan", Wong Kiew Kit

(2) vertaling: Anand Aadhar Prabhu

(3) MIE is hier hoofdzakelijk metaforisch bedoeld, is niet een aanduiding of code voor een bepaald soort mensen(dus niet diskriminerend of racistisch bedoeld) mie's zijn namenlijk geen mensen!, maar mensimiterende entiteiten :-)

(4) "Meridian Qigong", Professor Li Ding

(5) "Medicine To-Morrow", Foods prohibited


email: brahmahum@gmail.com


[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden


Copyright 2002-2018